Over De Heeltuin

Met liefde en passie verzorg ik, Linsey Teuling-Evers, de Heeltuin.
De Heeltuin is onze tuin, hier groeit onze wereld, de wereld van Moeder Natuur.

Al heel vroeg raakte ik gefascineerd door de kracht en genezende werking van de natuur. Op jonge leeftijd voelde ik al aan dat natuurlijke middelen meer kunnen bieden dan reguliere middelen. Dit werd bevestigd door mijn ervaringen in de zorg, waar ik zag wat het effect van een holistische benadering kan zijn. Mijn interesse voor Natuurlijke Geneeswijzen was gewekt. In 2002 volgde ik een oriëntatiecursus Natuurlijke Geneeswijzen. Deze cursus veranderde mijn levensvisie. Ik werd gegrepen door het feit dat we zover van de natuur zijn afgedwaald, terwijl deze ons alles geeft wat we nodig hebben via voeding maar ook via helende krachten van kruiden, planten en bomen.

Ik begon met de aanleg van mijn eerste kruidentuintje. Ik oogstte mijn eerste zelf gekweekte kruidenthee en maakte een kruidenolie. Mijn man kon zijn kokshart ophalen door de verse kruiden in zijn gerechten te verwerken. Inmiddels was ik zwanger en dat maakte me nog bewuster. Zo ontstond mijn ontspannende kruidenthee (geschikt tijdens de zwangerschap) en kalmerende massageolie (ook geschikt voor baby's).

Kruiden en voeding namen een steeds belangrijkere rol in in het leven van ons gezin. Onze kinderen zijn opgegroeid met de kennis dat je veel kunt eten uit de natuur. Venkelzaadjes, pepermuntblaadjes en de nectar uit witte dovenetel bloemen zijn snoepjes. Samen maken wij siropen van kruiden en bloemen uit onze tuin. Ook zijn ze bekend met de helende werking; bij brandnetelprik smeren ze met blaadjes zuring of weegbree en als ze op hun tong hebben gebeten kauwen ze op een blaadje salie, zo vanzelfsprekend want een blaadje salie lijkt op een tong. Het mooiste vond ik hun verwondering toen ze voor het eerst berkensap proefden, een druppel viel in hun mond en ze waren verrast door de zoetheid ervan, ik ook! Ieder jaar werd de kruidentuin groter en uitgebreider, zo ook de moestuin.
Maar ik wilde meer weten!

Na jaren van experimenteren met kruiden en voeding besloot ik de opleiding tot Herborist te gaan volgen aan Kruidencentrum “de Sprenk”. Een Herborist is “de apotheker van de natuur”, een oud beroep in een nieuwe vorm: een kruidendeskundige met kennis van kruiden die al eeuwen gebruikt worden aangevuld met de wetenschap van nu. In 2011 mocht ik mijn diploma in ontvangst nemen en begon ik met de aanleg van De Heeltuin en met het ontwikkelen van gezondheidsbevorderende kruidenproducten en zelfzorgmiddelen. Ook wilde ik mijn kennis graag delen en begon ik met het geven van Workshops. Uit eigen ervaring en door de ervaringen van anderen wordt de helende kracht van Moeder Natuur iedere keer weer beleefd.

Graag wil ik jullie kennis laten maken met de kracht en helende werking van onze tuin. Welkom in de Heeltuin!

Linsey Teuling-Evers

Roosendaal

 
 

KvK: 65427254

© 2015 De Heeltuin